s histaminovou intolerancí v kuchyni

VAŘENÍ BEZ HISTAMINU

Jde to vůbec? Nebudu mít hlad? Mohu si jídlo po uvaření ohřát? Mohu mrazit, péct a kvasit?

Ano, můžete a nezapomeňte, že prvním účinným krokem, jak ztlumíte příznaky histaminové intolerance, je srovnání psychiky, pochopení fce histaminu a následné odstranění pro-zánětlivého stavu těla a nevyhovujících potravin ve vašem špajzu, nastolení rovnováhy na úrovni střev (mikrobiomu). A vůbec.. 

Nejdůležitější je pochopit základní principy:

  • Co je to histamin,
  • jak a kdy se tvoří histamin,
  • jak funguje lidské tělo
  • a jak mohu přirozenou cestou nastolit rovnováhu.

Mezi širokou veřejností kolují neuvěřitelné historky a fámy: "Jídlo se nesmí konzumovat po vychladnutí, histaminik nesmí vařit, ohřívat a vůbec.. 

Co jíst s histaminovou intolerancí

Histaminová intolerance a reakce na různé spouštěče se projevuje velmi individuálně, proto je vždy důležité přizpůsobit si každý recept dle svých individuálních potřeb. 

ROVNOVÁHA

Vyřešíme hlavní příčiny problémů a nerovnováhy. Dovyživíme tělo na buněčné úrovni a poté zažijete kvantový skok ve zdraví.

OBNOVENÍ

Podpoříme zdravé zažívání a mikrobiom tím, že budeme aktivně pomáhat růstu zdravých bakterií.

PODPORA

Přidáme multi-imunitní doplněk, který zlepšuje hladinu energie a podporuje přirozenou obranu imunitního systému.

Logicky, pokud chci kvalitní (nízko-histaminový) pokrm, potřebuji k tomu kvalitní (nízko-histaminové) suroviny. POTRAVINY ČERSTVÉ A PRÉMIOVÉ KVALITY.
Logicky, pokud chci kvalitní (nízko-histaminový) pokrm, potřebuji k tomu kvalitní (nízko-histaminové) suroviny. POTRAVINY ČERSTVÉ A PRÉMIOVÉ KVALITY.

Vaším hlavním úkolem je:

  • výběr čerstvé, pestré a vysoce kvalitní stravy, která vám zajistí všechny důležité látky pro správnou funkci enzymů a podpoří váš mikrobiom, protože ve střevech (při histaminové intoleranci) nejčastěji sídlí jádro pudla.
  • Velmi pozitivně při HIT působí protizánětlivé stravování s cílenou suplementací (dle krevních testů). 

Logicky, pokud chci kvalitní (nízko-histaminový) pokrm, potřebuji k tomu kvalitní (nízko-histaminové) suroviny. POTRAVINY ČERSTVÉ A PRÉMIOVÉ KVALITY.

Vaším hlavním úkolem je:

  • výběr čerstvé, pestré a vysoce kvalitní stravy, která vám zajistí všechny důležité látky pro správnou funkci enzymů a podpoří váš mikrobiom, protože ve střevech (při histaminové intoleranci) nejčastěji sídlí jádro pudla.
  • Velmi pozitivně při HIT působí protizánětlivé stravování s cílenou suplementací (dle krevních testů). 


ROVNOVÁHA

Vyřešíme hlavní příčiny problémů a nerovnováhy. Dovyživíme tělo na buněčné úrovni a poté zažijete kvantový skok ve zdraví.

OBNOVENÍ

Podpoříme zdravé zažívání a mikrobiom tím, že budeme aktivně pomáhat růstu zdravých bakterií.

PODPORA

Přidáme multi-imunitní doplněk, který zlepšuje hladinu energie a podporuje přirozenou obranu imunitního systému.

Chcete mě kontaktovat?